Gezocht: Startups en ondernemers die met werk impact maken voor jongeren

Geïnspireerd op de VPRO Tegenlicht-aflevering ‘Het rendement van geluk’, heeft de gemeente Utrecht de wens uitgesproken om samen met ondernemers werkaanbod te creëren voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar zonder startkwalificatie of baan. Deze jongeren missen werkaanbod in lijn met hun verwachtingen en interesses. We zoeken ondernemers die met een commercieel product of dienst, arbeidsplekken creëren voor jongeren die aansluiten bij hun leefwereld. Een inspirerend voorbeeld is Heilige Boontjes uit Rotterdam.


Heb jij een briljant idee of een slimme startup waarmee je de markt weet te verleiden om jouw product of dienst af te nemen en daarmee deze jongeren het perspectief op een betaalde baan kan bieden? Doe dan mee met deze Impact Challenge en maak kans op (start)kapitaal, netwerk en begeleiding om jouw idee in Utrecht te gaan realiseren!

 

Kun jij meedoen?
- Wil jij als ondernemer een verschil maken in de samenleving voor deze jongeren?
- Heb jij een concreet product of dienst waarvoor de markt wil betalen?
- Zie je mogelijkheid om jouw idee succesvol te vermarkten en jongeren het perspectief op een betaalde baan te bieden in Utrecht?
- Zijn deze banen ook nog eens in een aansprekende sector?
 

Vier keer ja? Doe dan mee aan de Impact Challenge FutureSpecs in Utrecht! We bieden je een netwerk dat je verder kan helpen, de mogelijkheid om jouw idee met onze begeleiding aan te scherpen en maximaal €60.000,- investeringsgeld te winnen. Deel je idee en wellicht is jouw business binnenkort werkelijkheid!

 

De uitdaging
De werkomgeving moet aansluiten bij de leefwereld van deze jongeren. Denk hierbij aan sectoren als 3D printen, fotografie, design, multimedia, techniek, logistiek, duurzaamheid, food & coffee of recycling. Het werk doet er toe omdat het niet gesubsidieerd is maar de producten en diensten commerciële waarde hebben in de markt. Een uitgelezen kans voor een sociaal ondernemer om te laten zien dat je sociale waarde en financiële waarde goed kan combineren. We zijn op zoek naar ondernemers die financieel deels zelfvoorzienend en dus beperkt afhankelijk zijn van giften en subsidies.

 

Doelgroep en locatie
De doelgroep betreft jongeren tussen de 16 en 27 jaar. Vaak hebben deze jongens en meiden geen startkwalificatie, genieten ze geen onderwijs en hebben ze geen reguliere baan. Soms bevinden deze jongens en meiden zich als ‘ondernemer’ in het grijze circuit. De ondernemer moet arbeidsplekken creëren waarbij heel concreet wordt hoe de jongeren kunnen doorgroeien naar een betaalde baan. Een locatie in Kanaleneiland (multifunctioneel pand) zou wenselijk zijn maar is geen harde eis. Als het maar wel in de stad Utrecht plaatsvindt. Het is dus een mooie kans om als ondernemer ook actief te worden in de Domstad.

 

 

Doe mee!

Meer informatie of deelnemen aan deze challenge via socialimpactfactory.com

 

 

 

Prijzen
De gemeente Utrecht stelt een investeringsbudget van €60.000 beschikbaar. Dit is een subsidie bedoeld om de pilot te financieren die laat zien daadwerkelijke betaalde banen te kunnen creëren voor de doelgroep. 

 

Good to know
Deelname staat open voor ondernemers (in spe). 

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 28 november 2016
Status: Uitslag bekend
Prijzen(geld): €60.000 (Start)kapitaal

Share challenge

15 shares

Challenges

Bekijk meer

Mis nooit een Challenge en schrijf je direct in