Veelgestelde vragen

 • Wat is CityChallenges.nl? 
  CityChallenges.nl is een ideeënplatform, waar burgers, organisaties en gemeenten oplossingen bedenken voor actuele vraag stukken binnen gemeenten. Rondom specifieke vraagstukken wordt een prijsvraag, een ‘challenge’, uitgeschreven, waarbij de beste ideeën en oplossingen mooie geldprijzen kunnen winnen en/of een subsidie om het idee te realiseren.
 • Mag iedereen aan de challenges deelnemen? 
  Ja, iedereen die ouder is dan 16 jaar of ouder kan deelnemen aan de challenges van CityChallenges.nl. Voldoe je niet aan deze voorwaarde, dan is deelname niet mogelijk, tenzij je uitdrukkelijke toestemming hebt van je ouders/voogd.
 • Waarom zou ik een account aanmaken en deelnemen aan challenges? 
  Bij CityChallenges.nl kun je meedenken met echte cases en bijdragen aan het oplossen van maatschappelijk vraagstukken. Bovendien kun je je in de kijker spelen van gemeenten en andere organisaties die CityChallenges.nl volgen. O ja.., je kunt ook veel prijzengeld winnen :) Klik hier voor meer informatie.
 • Kost het geld om een account aan te maken of aan challenges mee te doen? 
  Nee, het aanmaken van een account en het deelnemen aan CityChallenges.nl is helemaal gratis.
 • Kan ik ook met meerdere challenges tegelijk meedoen? 
  Ja, je mag aan een onbeperkt aantal challenges tegelijk deelnemen.
 • Mag ik meerdere concepten per challenge inleveren? 
  Ja, je mag een onbeperkt aantal concepten per challenge inleveren, tenzij anders vermeld in de voorwaarden van de challenge.
 • Hoe kan ik een concept uploaden? 
  Maak eerst een account aan. Lees vervolgens de briefing en bijhorende (rand)voorwaarden van de challenge waaraan je mee wilt doen. Ga aan de slag en werk je ideeën uit tot een inspirerend en professioneel concept. Via het tabblad ‘upload’ bij de challenge kun je je concept uploaden.
 • Hoe zit het met het juridisch eigendom van mijn concept? 
  Als deelnemer aan een challenge ga je er met de inzending van je concept mee akkoord dat je concept de CC0 licentie van Creative Commons (www.creativecommons.nl) krijgt toegewezen. Hiermee kan de opdrachtgever je concept naar alle vrijheid gebruiken en naamsvermelding is daarbij niet verplicht. Wanneer je hier niet mee akkoord gaat, is deelnemen aan CityChallenges.nl helaas niet mogelijk.
 • Is het mogelijk om met meer personen één concept in te leveren? 
  Ja, dit is mogelijk met maximaal 4 personen per groep. Iedere deelnemer dient wel een eigen account aan te maken.
 • Hoe zit het met de verdeling van het prijzengeld bij deelname met een groepje?  
  Bij deelname in groepjes moeten alle deelnemers een challenge account hebben aangemaakt. Het prijzengeld wordt overgemaakt naar de hoofddeelnemer (degene die het concept uploadt) en hij/zij zal het prijzengeld zelf onder de groepsleden moeten verdelen.
 • Moet ik belasting betalen over het verdiende prijzengeld? 
  De op de website genoemde prijzengelden zijn bruto bedragen. Het gewonnen prijzengeld valt onder de kansspelbelasting. Dit houdt in dat over bedragen boven de 449 euro 29 procent belasting moet worden afgedragen. CityChallenges.nl zorgt voor de afdracht. Je ontvangt dus een netto uitkering.
 • Wanneer wordt het prijzengeld overgemaakt? 
  Het prijzengeld wordt binnen twee weken nadat de uitslag bekend is gemaakt, overgemaakt, tenzij anders vermeld in de voorwaarden van een challenge.
 • Wie beoordeelt de concepten? 
  De opdrachtgever, de organisatie die de challenge heeft uitgeschreven, bepaalt uiteindelijk welke concepten er hebben gewonnen. De jury bestaat uit meerdere personen, vaak een combinatie van interne en/of externe experts. Het kan zijn dat de organisatie onze hulp in roept bij in de ondersteuning van het beoordelingsproces, maar de opdrachtgever bepaalt uiteindelijk welke concepten winnen.
 • Hoe weet ik dat mijn concept goed is geüpload? 
  Je ontvangt per mail altijd een ontvangstbevestiging zodra je concept is ontvangen (let op deze kan in je spambox terecht komen). Bovendien kun je je geüploade concepten bekijken via ‘mijn inzendingen’ in je account.
 • Wanneer wordt de uitslag bekend gemaakt? 
  We streven ernaar om de uitslagen binnen 4 weken na de deadline bekend gemaakt op de website van CityChallenges.nl.

Mis nooit een Challenge en schrijf je direct in