Gemeenten - hoe werkt het?

Elke gemeente beschikt over een potentiële denktank van duizenden betrokken burgers en creatieve ondernemers. Samen beschikken zij over een waanzinnige hoeveelheid ervaring, kennis en creativiteit. Benut nu deze denkkracht!

 • Als gemeente wilt u het allerbeste voor uw inwoners. U bent daarom continue op zoek naar slimme en creatieve oplossingen die kunnen bijdragen aan een betere stad of een beter leven van specifieke groepen inwoners.

  U weet dat er bij inwoners en ondernemers ontzettend veel ervaring, kennis en creativiteit aanwezig is. Deze zou u graag willen benutten om tot nog betere oplossingen te komen. Maar hoe doet u dat zonder al te veel inspanning?

  CityChallenges.nl helpt! Door middel van ‘online challenges’ bereikt u duizenden betrokken burgers en creatieve ondernemers en daagt u hen uit om mee te denken over uw vraagstukken.

  De beste ideeën worden beloond met prijzengeld en/of een subsidie om de ideeën te realiseren. Op deze manier ontvangt u 50 tot soms wel 150 creatieve voorstellen op uw vraagstuk.

  Naast de alle creatieve ideeën, zijn het ook de verhalen en ervaringen van de inwoners en ondernemers die voor echte eye-openers kunnen zorgen. De verhalen zorgen voor inzicht in het échte achterliggende probleem, waardoor u betere keuzes in de toekomst kunt maken.

  Een challenge is tevens een effectieve bewustwordingscampagne voor een bepaald thema of probleem. U zet immers (tien)duizenden inwoners over het topic aan het denken.
 • Schrijf een ‘CityChallenge’ uit
  Aan de hand van een probleemanalyse vertalen we uw uitdaging naar een aantrekkelijke en professionele briefing voor de doelgroep. Deze briefing plaatsen we op CityChallenges.nl zodat deelnemers hun ideeën kunnen uploaden.
 • Wij promoten uw challenge
  Wij zullen uw challenge uitgebreid promoten binnen de community van CityChallenges.nl, maar ook daarbuiten (o.a. via een campagne op Facebook). De promotiecampagne bereikt in totaal 250.000+ mensen (in uw regio).
 • U ontvangt 50 tot 150 uitgewerkte concepten
  Afhankelijk van uw uitdaging kunt u rekenen op 50 tot 150 concepten. Alle concepten zijn rechtenvrij en online te bekijken. Vervolgens bepaalt u samen met een zelfgekozen jury wie de winnaars zijn en het prijzengeld of de subsidie winnen.
 • Professionele opvolging en uitwerking van de winnende ideeën
  Wij leveren niet alleen de oplossingen, maar beschikken ook over de expertise en netwerk om deze ideeën door te ontwikkelen tot businesscases, prototypen en pilots.
 • Nodig de winnaars uit
  Nodig de winnaars uit voor een prijsuitreiking, kennismakingsborrel, een persoonlijk gesprek of vervolgopdracht.
 • Word partner van CityChallenges.nl en bekijk alle inzendingen van andere challenges
  Als partner van CityChallenges.nl kunt u alle challenges van andere gemeenten en de ingezonden oplossingen bekijken.

“Onze CityChallenge heeft ons 75 concepten opgeleverd. Wat een creativiteit en diversiteit aan oplossingsrichtingen! Het winnende concept zijn we inmiddels aan het uitwerken.”

- Gemeente Maasstricht

“Met onze CityChallenge hebben we honderdduizenden Amsterdammers bereikt en hebben hen daarmee op een vernieuwende manier aan het denken gezet over zwerfafval in het Vondelpark.”

- Gemeente Amsterdam

“Met CityChallenges.nl hebben wij nu een platform dat ons kan helpen bij het oplossen van complexe vraagstukken.

- Gemeente Utrecht

Ja! Wij willen ook een challenge uitschrijven!

Partners

Mis nooit een Challenge en schrijf je direct in