Hoe werkt het?

Op CityChallenges.nl zijn gemeenten op zoek naar jouw ideeën! Bedenk dé oplossing voor een groot maatschappelijk probleem en win mooie geldprijzen of een subsidie om jouw idee daadwerkelijk te realiseren!

 • Meld je aan!
  Registreren is gratis en geeft je direct de mogelijkheid om aan challenges deel te nemen. Via nieuwsbrieven (Facebook en Twitter) zorgen we ervoor dat je als eerste op de hoogte bent van de nieuwste challenges.
 • Kies een challenge
  Bekijk in het overzicht alle openstaande challenges en kies één (of meerdere) challenges waar je aan wilt deelnemen. Deelname staat open voor iedereen en kan individueel of in teams.
 • Lees de briefing
  Download de briefing en lees deze zorgvuldig. Voorkom dat je ideeën instuurt die niet aansluiten bij datgene waar de gemeente naar op zoek is.
 • Bedenk een concept
  Ga brainstormen, laat je inspireren en bedenk een geniale oplossing! Werk dit uit tot een concept van 1 tot 5 pagina’s. Lees ook even 10 belangrijke tips voor het schrijven van een winnend concept
 • Upload je concept
  Wanneer je jouw concept helemaal hebt uitgewerkt kun je dit bij de challenge die je hebt uitgekozen uploaden en eventuele teamgenoten opgeven. Het is mogelijk om meerdere concepten bij een challenge te uploaden.
 • Jurering & Uitslag
  Een jury bestaande uit interne en/of externe experts beoordelen welke inzendingen het beste zijn. Zij laten dit vervolgens aan ons weten, waarna wij de uitslag bekend zullen maken. We streven ernaar de uitslag binnen 4 weken na de deadline bekend te maken via de website en een email.
 • Prijzengeld en/of subsidie
  Het prijzengeld zal binnen 2 weken na de bekendmaking van de uitslag naar de winnaars worden overgemaakt. Dit bedrag is vrij te besteden. Wanneer er een subsidiebedrag is gewonnen, zal de gemeente binnen 2 weken na de uitslag contact opnemen .
 • Vervolg
  Het vervolg op een challenge is heel verschillend. Het kan zijn dat een gemeente de uitwerking van een concept of oplossingsrichting helemaal zelf oppakt, of dit in samenwerking doet met één of meerdere winnaars, bijvoorbeeld als er sprake is van een subsidie. Er worden regelmatig prijsuitreikingen en creatieve vervolgsessies georganiseerd.
 • Meer weten?
  Kijk bij veelgestelde vragen of jouw vraag er tussen staat of mail ons op info@citychallenges.nl.

“Een unieke manier om je expertise en creativiteit te kunnen delen en daarmee ook nog eens geld te verdienen”

“Geweldig om als ‘gewone’ burger mee te mogen denken en echt bij te kunnen dragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen”

“De challenge was voor ons bedrijf een mooie kans om ons idee te pitchen bij een gemeente en samen met hen een nieuwe oplossing te ontwikkelen”

Ja! Ik wil meedoen!

Voorbeeld concepten

Challenges

Bekijk meer

Mis nooit een Challenge en schrijf je direct in