Winnend concept leidt tot campagne ‘Een held met geld’

19 februari 2018

Ruim een jaar geleden schreef Gemeente Breda een challenge uit met de vraag hoe schulden bij inwoners kunnen worden voorkomen. 

 

79 concepten kwamen binnen, waarvan 10 inzenders hun idee mochten pitchen voor publiek en een jury tijdens een bijeenkomst. Uiteindelijk hebben 8 deelnemers hun idee ook echt gepitcht. 

 

Talisa Ong kwam als winnaar uit de bus met haar concept 'Een held met geld'. En bij winnen alleen is het niet gebleven!

 

Gemeente Breda heeft samen met Talisa haar concept in een projectplan gegoten, daarna zijn er verschillende lokale partijen gezocht om de samenwerking mee aan te gaan, zoals NAC Breda, (Teamplay@NAC), woningcorporaties en maatschappelijk werk, om sterker te staan en het bereik te vergroten. Op 1 juli 2017 is ‘Een held met geld’ vervolgens van start gegaan.

 

Het idee achter het concept is om de stad in te gaan en op evenementen te staan met laagdrempelige activiteiten en workshops en zo mensen warm te maken voor het bewust(er) omgaan met geld. Het gaat om activiteiten die luchtig en licht zijn en een ludieke factor hebben, ze moeten een positief beeld creëren. Zo geeft NAC nu bijvoorbeeld workshops over geld op scholen. Het doel van de activiteiten en workshops is om het onderwerp geld, schulden en bewust omgaan met geld bespreekbaar te maken en taboedoorbrekend, en uiteindelijk preventief. 

 

In het kader van het project is er van alles gemaakt: een website, facebookpagina en diverse merchandise, zoals een bakfiets, tent, stickers, flyers, posters en pepermunt.
 

 


 


In maart 2018 vindt ‘de Week van het Geld’ plaats. In Breda staat de week dan in het teken van ‘Een held met geld’. 

 

Het project ‘Een held met geld’ loopt tot 1 juli 2018 en zal daarna worden ingebed in de organisatie.

 

Meer weten over het project?

 

Bekijk hier de website

Bekijk hier de facebookpagina

Bekijk hier de twitterfeed

Search

Volg ons op facebook

Volg ons op Twitter

Mis nooit een Challenge en schrijf je direct in