Bucketlist-Uitwisseling Breda en Breda Get Together gedeelde eerste plaats bij de derde Bredase CityChallenge

19 december 2017

"Hoe zorgen we voor meer actieve bewoners die bijdragen aan de bruisende wijken in Breda?" Dat was de challenge die de gemeente Breda bij ons uitschreef. 30 concepten kwamen binnen. 

Een bucketlist met daarop alle activiteiten waar je van droomt en het downloaden van een app zijn beiden instrumenten voor het stimuleren van vrijwilligerswerk in Breda. Deze concepten kwamen op een gedeelde eerste plaats bij de 3e Bredase CityChallenge. 

 

Bucketlist-Uitwisseling Breda

Ruben Spelier bedacht het idee van een bucketlist omdat veel mensen een lijst van activiteiten hebben waar zij van dromen en die zij hopen in de toekomst uit te kunnen voeren. Bij de Bucketlist-Uitwisseling staat de gedachte centraal dat de activiteit die bij inwoner A bovenaan de bucketlist staat, mede mogelijk gemaakt kan worden door inwoner – of organisatie B.

 

Breda Get Together

Daphne Somsen en Noud Janssen uit Breda vonden het een uitdaging om binnen enkele tellen een match te vinden voor jouw vrijwilligerswerk. Breda Get Together is een game om het vrijwilligerswerk te stimuleren in Breda. Door te swipen door de verschillende opties van vrijwilligerswerk- en organisaties wordt er geprobeerd om deze samen te brengen.

 

 


 

De winnaars zijn heel blij met een gedeelde eerste plaats en vinden dat je samen juist sterker staat.

Ze vinden het belangrijk dat er een vervolgtraject komt en vinden het fijn dat hun idee bijdraagt aan nog meer bruisende wijken. Dat zij de eerste plaats delen met een ander goed idee, getuigt alleen maar van een eerlijke jury. Dit is nog niet eerder voorgekomen. Ruben, Daphne en Noud waarderen het dat er niet star vastgehouden wordt aan één eerste prijs.

 

Er zit zeker potentie in alle 30 ontvangen inzendingen. Iedere keer is het weer verrassend om te zien hoe mensen het verschil gaan maken. Mensen maken de stad. Een CityChallenge is ook een manier om te kijken hoe we de mensen kunnen betrekken bij de stad. 

 

De jury koos deze twee ideeën uit de vijf pitches die gehouden werden vanuit de derde Bredase City Challenge. De winnaars wonnen beide een bedrag van 1.000,- euro. Ook de andere drie deelnemers werden beloond met een geldprijs. De jury is tot deze keuze gekomen door de goede presentaties en uitleg van de deelnemers. Lees ook het juryrapport (tabblad Updates).

Search

Volg ons op facebook

Volg ons op Twitter

Mis nooit een Challenge en schrijf je direct in