[Video] Interview winnaar en wethouder Almere

10 oktober 2017

- PERSBERICHT OMROEP FLEVOLAND - 
 

Ideeën tappen tijdens de boodschappen. Met dat idee heeft Ruben Spelier uit Zoetermeer €1.500,- gewonnen. De gemeente Almere schreef een CityChallenge uit en riep mensen op een antwoord te geven op de vraag: Hoe zorgen we voor een diverse opkomst bij bijeenkomsten voor inwoners. Spelier stelde in zijn voorstel dat de gemeente de mensen moet opzoeken in de supermarkt.
 

 


Bekijk hier een filmpje over het winnende conceptSupermarkt is het nieuwe buurthuis
"Normaal gesproken wordt er een bijeenkomst ergens in een zaaltje gehouden waar we buurtbewoners voor uitnodigen. Maar daar komen toch vaak dezelfde mensen", aldus wethouder Tjeerd Herrema. Het idee om in de supermarkt de mensen op te zoeken, spreekt hem dan ook aan. "Hier komt iedereen, ook mensen die het bijvoorbeeld te druk hebben om naar een informatieavond te komen. Die willen we meer betrekken door ze zelf op te zoeken. De supermarkt is eigenlijk het nieuwe buurthuis."

Bepaal mede het gemeentebesluit met groente en fruit
Het idee van Spelier gaat uit van stemhokjes in de supermarkt. Zo zou er naast de weegschaal op de groente- en fruitafdeling een stempaneel neergezet kunnen worden. Bewoners kunnen dan hun voorkeur voor een ontwikkeling in de wijk kenbaar maken. Dit onder het motto 'Met jouw groente en fruit bepaal je mede het gemeentebesluit'.

De gemeente gaat bekijken in hoeverre de ideeën van Spelier ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden. Wethouder Herrema is in elk geval van plan om nog voor het einde van het jaar een wethoudersspreekuur in verschillende supermarkten te houden. 

Prijswinnaars komen niet uit Almere
Op de prijsvraag kwamen rond de 85 inzendingen binnen. De gemeente heeft daaruit een top 5 gekozen. Geen enkele winnaar kwam uit Almere. "Iedereen kon meedoen. Goede ideeën hebben geen grenzen", aldus Herrema. Spelier doet wel vaker mee met prijsvragen. "Ik vind het leuk om ideeën in te sturen voor maatschappelijke vraagstukken. Het kan een oplossing zijn voor meerdere gemeenten."


Naar de challenge

Search

Volg ons op facebook

Volg ons op Twitter

Mis nooit een Challenge en schrijf je direct in