Wat zijn jouw ideeën voor een boeiende Eindhovense binnenstad? | CityChallenges.nl: Wisdom of Citizens!

Het centrum van Eindhoven ontwikkelt zich de komende jaren verder tot het hart van Brainport Eindhoven. Veel plannen staan op stapel, zoals de herinrichting van het Stationsgebied. Maar ook de binnenstad (de straten met de rode steentjes en het Stratumseind) gaat op de schop. De huidige inrichting is verouderd. De ‘Binnenstadsvisie Eindhoven 2025’ laat bovendien volop ambities zien.

 

We streven naar een gezellige, gemoedelijke binnenstad, waar je tegelijkertijd voelt dat je in het hart van Brainport Eindhoven bent. Een stadshart waar Eindhovenaren zich thuis voelen én (internationale) gasten graag naar toe komen. In een groene en gezonde omgeving, om te ontspannen of elkaar te ontmoeten. En waar je dagelijks kunt ervaren waar Eindhoven voor staat: technologie, design en kennis.

 

Maar hoe moet die nieuwe, boeiende binnenstad eruit komen te zien? Daar hebben we jouw hulp bij nodig! We dagen bewoners, ondernemers, creatievelingen en bezoekers uit om mee te denken en ideeën en ontwerpen aan te dragen voor een boeiende binnenstad

 

 

Wat is er te winnen?

 

Het totale prijzengeld is € 5.000,- en wordt verdeeld onder de beste 3 inzendingen én de beste 2 inzendingen van jongeren onder de 18 jaar. De verdeling is als volgt:
 

1e prijs € 2.500,-*

2e prijs € 1.500,-*

3e prijs   € 500,-*

 

Om jongeren onder de 18 jaar te stimuleren om mee te denken over de binnenstad van de toekomst, maken zij extra kans op prijzengeld. De 2 beste ideeën van jongeren worden beloond met € 250,-. Uiteraard maken zij ook kans op de prijzen 1 t/m 3.

 

Wethouder Yasin Torunoglu nodigt de winnaar van de CityChallenge Eindhoven graag uit om het winnende idee tijdens een lunch toe te lichten. Ook wordt dan bekeken hoe we de naam van de winnaar kunnen vereeuwigen bij de definitieve inrichting van de nieuwe binnenstad.

 

*Genoemde prijzengelden zijn netto bedragen.

 

 

Good to know

  • Lees de volledige opdrachtomschrijving en de voorwaarden zorgvuldig door voordat je start met het uitwerken van je concept.
  • Deelname staat open voor iedereen, m.u.v. medewerkers van de gemeente Eindhoven.
  • Lees hier 10 tips voor het bedenken van innovatieve ideeën.
  • Meerdere inzendingen per deelnemer/team toegestaan.

maura arends 15-10-2017
Tot wanneer is het mogelijk om mee te doen met deze challenge?

Gemeente Eindhoven 16-10-2017
Beste Maura, tot en met 19 november is het mogelijk om mee te doen met de Challenge.

Giovanni Hartogs 16-10-2017
Waarom zijn medewerkers van de gemeente Eindhoven uitgesloten van deelname? Ik werk zelf bij de gemeente maar ik ben daarnaast als geboren en getogen Eindhovenaar ook zeer betrokken bij en begaan met mijn stad en ik heb zeker ideeën over de herinrichting van de binnenstad. Kan ik die ook ergens uiten?

Gemeente Eindhoven 17-10-2017
Beste Giovanni, medewerkers van de gemeente Eindhoven zijn uitgesloten van deelname om de schijn van eventuele belangenverstrengeling te voorkomen. Alle inwoners en bezoekers hebben de gelegenheid om ideeën over de herinrichting van de binnenstad te uiten. Dit kan bijvoorbeeld tijdens de informatiebijeenkomsten die ten behoeve van dit project georganiseerd gaan worden.

Lindy Geven 20-10-2017
Hoi, kun je een inzending ook bewerken?

Gemeente Eindhoven 20-10-2017
Beste Linday, na inzending is het helaas niet meer mogelijk om deze te bewerken.

Tasja Arns 22-10-2017
Stel dat mijn idee wint? Kan ik dan nog wel zelf meedoen en meedenken in de uitvoering? Blijft het mijn idee of neemt de gemeente dit Over?

Gemeente Eindhoven 23-10-2017
Beste Tasja, als jouw idee wint dan ga je betrokken worden bij de eventuele uitvoering van dit idee. Wel ga je met het uploaden van je idee akkoord met de gebruikersvoorwaarden van CityChallenges.nl: https://www.citychallenges.nl/voorwaarden. Je gaat er dan mee akkoord dat jouw inzending de CC0 licentie van Creative Commons krijgt toegewezen. Met een CC0 licentie kan de gemeente Eindhoven jouw idee voor alle doeleinden gebruiken.

a.n. oniem 27-10-2017
Geachte: Waarom zijn meerdere inzendingen per individu / team toegestaan? Worden de inzendingen anoniem beoordeeld zodat de jury onafhankelijk kan oordelen? + Hoe dienen de stukken geanonimiseerd te worden? Welke vakexperts nemen zitting in de jury? Hoe zal de jury tot een oordeel komen? Middels een integrale beoordeling of per onderdeel en door middel van consensus of individuele beoordeling? Wat gebeurt er met materiaal dat niet is gevraagd (bijv. een maquette)?

Rik van der Laan 31-10-2017
Hoeveel m2 aan bestrating gaat het hier om? En is er een indicatie van de kosten om dit opnieuw te beleggen? (productkosten en plaatsingskosten)

Gemeente Eindhoven 01-11-2017
Beste a.n. oniem, De gemeente Eindhoven is op zoek naar zoveel mogelijk goede ideeën en ontwerpen voor een boeiende binnenstad. Daarom heeft de gemeente Eindhoven ervoor gekozen om zoveel mogelijk ontwerpen per persoon/team toe te staan. Waarom ook niet? Inzendingen worden door de jury beoordeeld op hun kwaliteit. Een persoon of team kan meerdere goede voorstellen indienen. Het zou zonde zijn deze niet mee te nemen in de beoordeling. Inzendingen worden niet anoniem beoordeeld. Er is geen enkele aanleiding om te veronderstellen dat een niet-anonieme beoordeling geen onafhankelijke beoordeling zal zijn. Ofwel: de jury is prima in staat een onafhankelijke beoordeling te geven van voorstellen waarvan de naam van de inzender bekend is. Over de samenstelling van de jury: voor 1 december 2017 wordt de samenstelling van de jury bekend gemaakt. Over de beoordeling van de (tijdig ingediende) voorstellen door de jury kunnen we zeggen dat het aan de jury zelf is om te bepalen welke beoordelingsmatrix wordt gehanteerd. Het enige wat aan de jury is opgelegd, zijn de in het reglement opgenomen criteria voor de beoordeling. De eis van maximaal 5 bladzijden A4 is een 'in beton gegoten' voorwaarde omdat we iedereen op basis van dezelfde uitgangspunten willen kunnen beoordelen. Bovendien richt de prijsvraag zich nu juist nadrukkelijk op indiening van een goed idee op hoofdlijnen. Daarbij hoort geen indiening van bijvoorbeeld maquettes. Daarom is ook sprake van digitale indiening van een idee en is fysieke indiening niet mogelijk. Er kan dus feitelijk geen sprake zijn van indiening van fysieke stukken als maquettes. Nu het concrete antwoord op de vraag wat er gebeurt met inzendingen met materiaal dat niet is gevraagd: deze worden buiten behandeling gelaten.

Gemeente Eindhoven 01-11-2017
Beste Rik, het gaat hier om 20.000m2 bestrating. Er is door de gemeenteraad €9 miljoen gereserveerd voor het project.

Lisa Brouns 07-11-2017
Mijn inzending is 2x verstuurd wat nu?

Gemeente Eindhoven 08-11-2017
Beste Lisa, dit is geen probleem, we zullen je inzending 1 keer beoordelen.

Marieke Vromans 14-11-2017
Beste Gemeente Eindhoven en City Challenges, Jullie hebben me voor een dilemma gezet: ik wil mijn ideeën inzenden voor de oproep van CityChallenges Eindhoven. ECHTER in de kleine lettertjes van de voorwaarden staat dat je door deelname akkoord gaat met het feit dat: "gemeente Eindhoven en eventuele andere partijen die inzicht krijgen in de ingezonden ideeën (bijvoorbeeld andere gemeenten), jouw idee voor alle doeleinden mogen gebruiken. Naamsvermelding kan daarbij niet worden geëist." waarom is deze regel verzonnen? Als kunstenaar en landschapsarchitect bevat jullie oproep een vraag die precies in mijn straatje past. Ik kan verassende oplossingen bieden maar deze voorwaarden weerhouden me van deelname. Dit geldt niet alleen voor mij maar voor veel (young)professionals, terwijl ik denk dat gemeente Eindhoven juist heel graag ook deze ideeën onder ogen krijgt. Begrijpen jullie mijn punt en is het mogelijk hieraan iets te doen? Groet Marieke p.s. ik heb deze vraag eerder op jullie FB pagina gesteld maar daar is geen reactie op gekomen. Mogelijk dat Gemeente Eindhoven hierop kan reageren? Zijn jullie je bewust van de impact van de voorwaarde van City Challenges?

Gemeente Eindhoven 16-11-2017
Beste Marieke, we zijn ons bewust van de voorwaarden. Het doel van de challenge is om ook echt wat met de ideeën uit de challenge te gaan en te kunnen doen. De CC0 licentie geeft ons die mogelijkheid. Andersom geeft de CC0 licentie de deelnemers ook alle vrijheid om zelf, zonder onze toestemming, verder te gaan met de ingezonden ideeën. Overigens is onze intentie om de winnaars zoveel mogelijk bij de uitvoering te betrekken! We hopen dat de voorwaarde je niet weerhoudt om alsnog deel te nemen!

Gerben Roosendaal 18-11-2017
Krijgen we altijd wat te horen over de uitslag? Wanneer wordt deze bekend?

Lisa De Rooij 20-11-2017
Klopt het dat ik geen bevestiging van ontvangst heb gehad? Ik zie ook niks bij mijn concepten staan.

L SNAPHAAN 27-11-2017
Hallo! Ik zat te checken of er al iets bekend was en kan mijn inzending niet terug vinden? Graag zou ik zeker willen weten of het goed is verstuurd... Titel van inzending is 'Vestdijk Autovrij'

Gijs Huijbregts 28-11-2017
Wanneer word de uitslag bekend gemaakt?

Ibrahim Doslu 29-11-2017
Is er al iets bekend over de samenstelling van de jury?

Gemeente Eindhoven 05-12-2017
Beste Gerben, Inmiddels zijn alle deelnemers uitgenodigd voor de prijsuitreiking op 13 december. Daarnaast wordt de uitslag via een update bekend gemaakt.

Log in of maak een account aan om je vraag te stellen.

1e prijs

Tijdloos Eindhoven

Daan van der Linden

2e prijs

VOX POP-UP-OLICIOUS

Erik Vos

3e prijs

Expeditie Eindhoven

Ward Kromhout

4e prijs

Een binnenstad vol ideeën

Mika van den Biggelaar

5e prijs

Kinderen en de stad

Jippe en Suze van den Heuvel

Titel concept
Ontvangstdatum

1

Tijdloos Eindhoven
17-10-2017
16:53

2

VOX POP-UP-OLICIOUS
19-11-2017
02:04

3

Expeditie Eindhoven
19-11-2017
22:37

4

Een binnenstad vol ideeën
15-11-2017
23:07

5

Kinderen en de stad
18-10-2017
16:24
Groene winkeltjes
12-10-2017
13:55
Vernieuwing binnenstad Eindhoven
13-10-2017
16:02
Food impression
14-10-2017
19:23
Een Groen en Speels Eindhoven
14-10-2017
19:37
Parkeermogelijkheden, aantrekkelijke winkels voor jongeren
15-10-2017
11:44
Cultureel/stedelijke vergroening
15-10-2017
15:39
Groene/culturele verrijking
15-10-2017
16:04
Groen Eindhoven, centrum voor iedereen.
15-10-2017
16:55
Trash Tree 2.0
15-10-2017
19:56
Taalzones
16-10-2017
12:34
Chocolate Factory
16-10-2017
13:51
Eindhoven, de lichtstad
16-10-2017
16:11
magical garden
16-10-2017
17:04
Maak je wegwijs door Eindhoven !
16-10-2017
17:17
Light Dance
17-10-2017
14:07
Design & Techniek; ook voor JOU!
17-10-2017
19:01
Light city, Eindhoven
18-10-2017
15:21
vernieuwend en sfeer makend Eindhoven
18-10-2017
21:22
Eindhoven fitter
19-10-2017
01:06
De groene huiskamer van Eindhoven
20-10-2017
19:48
Nostalgisch en Futuristisch
22-10-2017
14:09
Eindhoven, city of (Green) light
23-10-2017
11:54
Interactieve tegels
23-10-2017
21:03
Slimmer met de ruimte omgaan wat betreft zitplaatsen
24-10-2017
23:42
Techniek in Eindhoven
25-10-2017
10:35
Eindhoven it is!!!
25-10-2017
11:58
Babbelbankjes
25-10-2017
16:04
Waterwetenschapstuin
25-10-2017
23:32
Een stad voor iedereen
27-10-2017
09:14
Fris & Groen
29-10-2017
14:43
Lichtgevend zebrapad
30-10-2017
12:35
Een Boeiende Binnenstad
30-10-2017
16:10
Eindhoven Light up! - Samen voor de veiligheid van jonge vrouwen
30-10-2017
18:01
Aantrekkelijk Binnenstadsbeeld Eindhoven
31-10-2017
15:58
City Gamification: verander de stad in een virtuele speeltuin
31-10-2017
16:53
Follow the light into the green heart of Eindhoven
31-10-2017
23:15
more opportunity for the youth
01-11-2017
12:31
more opportunity for the youth
01-11-2017
12:32
Mercado Eindhoven
02-11-2017
12:40
beter toegankelijk voor minder kosten
03-11-2017
10:01
Door gebruik van de juiste materialen een warm gevoel met sociale veiligheid creëren. Denk hierbij aan gebakken klinkers en natuursteen in combinatie met watergangen met passages en met verlichting (lichtstad Eindhoven).
04-11-2017
12:32
stadspark( eventueel sky bar)
04-11-2017
16:52
de nieuwe doorloop van Eindhoven
04-11-2017
21:49
Moderne/groene verblijfplaats!
05-11-2017
14:03
Eindhoven 180 graden om
06-11-2017
11:48
Groene oasis
07-11-2017
19:16
Explore Eindhoven
07-11-2017
21:10
Nieuwe Eindhovense Binnenstad
07-11-2017
21:12
Eindhoven Lichtstad
07-11-2017
21:36
The Urban Kitchen | De Autonome Bewegingsvrijheid van het Individu.
08-11-2017
11:15
Groen Verlichte Stadsaders
08-11-2017
14:44
Een speurtocht naar de Eindhovense identiteit
08-11-2017
15:20
The Green City
08-11-2017
16:12
De Publieke Keuken | Urban Kitchen
08-11-2017
16:27
Lampegat Lichtstad
09-11-2017
09:46
Insta walls
09-11-2017
12:01
Magic Lantern
09-11-2017
20:35
Breathe
10-11-2017
01:55
Van alles wat
10-11-2017
11:48
stadstuintjes
10-11-2017
14:30
Het Muurschilderij door de Stad
10-11-2017
15:15
Historische Bankjes
10-11-2017
15:45
EHV Concept
10-11-2017
16:31
De districten van Eindhoven centrum
11-11-2017
11:18
Spraakwaterval
11-11-2017
14:17
City Branding
11-11-2017
17:00
Promofilmpjes
13-11-2017
12:54
SMART CITY EINDHOVEN
13-11-2017
14:51
PARK van de VRIJHEID
13-11-2017
15:32
Sfeervolle winkelstraten
13-11-2017
15:35
DESIGN PLEINEN
13-11-2017
15:39
Eindhoven in BEWEGING
13-11-2017
15:41
Boyscout Designer Eindhoven 2.0
13-11-2017
15:52
Vroeger was alles
13-11-2017
16:13
Downtown Eindhoven
14-11-2017
07:03
Nuttig plastic in Eindhoven
14-11-2017
10:53
The Glowbridge
14-11-2017
12:15
Eindhoven - De realiteit 2.0
14-11-2017
12:47
Siri in de binnenstad
14-11-2017
14:10
Verticaal waterfilter
14-11-2017
15:55
HUMAN CABINET // EINDHOVEN ROCKS
14-11-2017
18:04
Eindhoven samen
14-11-2017
22:01
Groeiende en bloeinde Eindhovense binnenstad
15-11-2017
13:52
Eindhoven maak jezelf kenbaar
15-11-2017
14:12
Een gezellige groene bloemenwinkel
15-11-2017
14:25
Eindhoven Paviljoens Creating places to be.
15-11-2017
14:30
Ontmoeten: Pleintjes
15-11-2017
14:57
EHV040 Speeltoestel
15-11-2017
15:04
een nieuwe stad
15-11-2017
15:05
Herinrichting binnenstad Eindhoven
15-11-2017
15:11
Lampies
15-11-2017
15:15
de combinatie van licht en groen
15-11-2017
15:19
The city of light
15-11-2017
15:24
het Stratumseind Eindhoven in een ander jasje!
15-11-2017
15:59
het Stratumseind Eindhoven in een ander jasje!
15-11-2017
16:00
Project Eindhoven 2025
15-11-2017
22:55
Verbinding
16-11-2017
11:21
Back to the roots
16-11-2017
16:27
Eindhoven Experience
16-11-2017
17:09
Zonvanger
16-11-2017
17:31
Altijd droog!!
16-11-2017
17:34
Straat Park
17-11-2017
09:03
Make Eindhoven a place to be, a place to have seen and a place to share.
17-11-2017
10:36
Opzoek Naar Eindhoven
17-11-2017
11:18
Leuke ideetjes
17-11-2017
11:44
Koopgoot
17-11-2017
14:05
A small piece of Heaven
17-11-2017
14:55
Eindhoven in Beweging!
17-11-2017
17:39
De kabeldragen - Icoon van Eindhoven
17-11-2017
23:58
EHV Concept B
18-11-2017
13:51
EHV Concept C
18-11-2017
13:52
EHV Concept D
18-11-2017
13:53
Zigzag
18-11-2017
13:58
De binnenstad: vooruitstrevende plek voor bedrijvigheid en inspiratie
18-11-2017
13:58
Vibe!
18-11-2017
16:48
FACET - plantenkas
18-11-2017
17:02
FACET - eilanden
18-11-2017
17:04
INTERACTIE-EXPERIMENTEREN-DAGELIJKS GEBRUIK-TIJDLOOS
18-11-2017
17:46
De groene schakel
18-11-2017
18:08
De Roots van Eindhoven
18-11-2017
20:13
Boeiende binnenstad!
18-11-2017
20:36
De vijf EindHoven
18-11-2017
20:38
Het groene pleinen plan
18-11-2017
20:53
Groen zonder hindernissen.
18-11-2017
21:57
Project Verdant
18-11-2017
23:35
In Eindhoven kom je samen
19-11-2017
00:40
Urban, smart, water lounge city with fancy granite sidewalks.
19-11-2017
02:00
Verfraaiing Muziekcentrum
19-11-2017
09:08
Urban Zones
19-11-2017
09:44
Het High Tech Toilet
19-11-2017
09:54
DOMMELSCH' CULTUURHUIS
19-11-2017
10:12
Eindhoven kom maar lekker viben!
19-11-2017
10:23
Muziek in de stad
19-11-2017
10:33
De slimme infobank
19-11-2017
10:43
De wegwijzering van de toekomst
19-11-2017
11:13
De fleurige bloemetjes
19-11-2017
11:39
The Digital Happiness Sharing Wall
19-11-2017
12:55
Citybeacons Activated
19-11-2017
13:33
A Lovely Stratumseind Bridge
19-11-2017
13:43
Public Fitness in Eindhoven
19-11-2017
13:50
Unzoning Eindhoven
19-11-2017
13:59
De vingerafdruk van Eindhoven
19-11-2017
14:22
Eintopia
19-11-2017
14:25
EHV Concept E
19-11-2017
15:05
Public Drinking Water
19-11-2017
15:33
Living energy
19-11-2017
16:44
Imprints
19-11-2017
16:45
idee eindhoven centrum
19-11-2017
17:34
Eindhoven B(l)ooming City Centre
19-11-2017
17:45
Project YOU
19-11-2017
17:53
Bewoner suggesties
19-11-2017
18:05
nieuws schermen
19-11-2017
18:10
Centrum als doorlopend proces
19-11-2017
18:19
Interactieve straatverlichting
19-11-2017
18:48
Walking on water
19-11-2017
18:56
SMART city District C
19-11-2017
19:02
Slimmer, groener, historie en een stad voor iedereen! Maak kennis met EINDHOVEN 2.0!
19-11-2017
19:06
De nieuwe digitale stadskern Eindhoven
19-11-2017
19:11
Citybeacon upgrade
19-11-2017
20:10
touch up Eindhoven
19-11-2017
20:12
Mooi grijs is niet lelijk
19-11-2017
20:13
Lots of use
19-11-2017
20:15
Eindhoven 2.0: talentzones in het groen
19-11-2017
20:29
Pop-up Parken
19-11-2017
20:41
Discover Eindhoven
19-11-2017
20:44
Plantensubsidie
19-11-2017
20:44
Eindhoven challenge inzending
19-11-2017
20:53
Elevation
19-11-2017
20:59
EEN VOORBEELD AAN DE DEMER NEMEN
19-11-2017
21:19
Fietsen voor verbeterde lucht kwaliteit in de stad.
19-11-2017
21:30
Vogue Eindhoven
19-11-2017
21:45
Tafelmanieren
19-11-2017
21:54
Eindhoven, de bereikbare lichtstad!
19-11-2017
21:54
Eindhoven: The Sunny South
19-11-2017
22:15
Kruiwagenbankjes
19-11-2017
22:15
The green square
19-11-2017
22:17
Humble Bees x Eindhoven City Beekeeping
19-11-2017
22:23
Eindhoven onze woonkamer
19-11-2017
22:24
Groener centrum Eindhoven
19-11-2017
22:30
green city
19-11-2017
22:32
Stadsstrand Eindhoven
19-11-2017
22:33
Een kei gezellig Eindhoven
19-11-2017
22:35
Betoverend Eindhoven
19-11-2017
22:43
EINDHOVEN PLAYGROUND
19-11-2017
22:45
Re-Mapping the City
19-11-2017
22:46
FEB - FOODLAB EINDHOVEN BRAINPORT
19-11-2017
22:46
Vrolijke Kindertegels
19-11-2017
22:49
Dommel dichterbij
19-11-2017
23:09
Boekentruck
19-11-2017
23:11
Sustainable Eindhoven
19-11-2017
23:13
Eindhoven Light Trail
19-11-2017
23:15
Eindhoven centrum next level
19-11-2017
23:15
GROW GREEN CITY
19-11-2017
23:24
E-tree
19-11-2017
23:27
Wall of Knowledge
19-11-2017
23:31
Open markthal op de contouren van villa Fens op het Fensterrein
19-11-2017
23:33
Water in de winkelstraat
19-11-2017
23:33
De StadsRadio
19-11-2017
23:37
Eindhoven: Overzichtelijk, Vrolijk, Kleurrijk
19-11-2017
23:41
Place to be
19-11-2017
23:42
THE FOOD/MOOD FACTORY
19-11-2017
23:43
Place to be
19-11-2017
23:43
Challenge ACCEPTED
19-11-2017
23:44
Betrokken binnenstad
19-11-2017
23:51
Eindhoven City Center - A Flexible Framework
19-11-2017
23:54
Eindhoven 2.0 - plan 'verkeer'
19-11-2017
23:54
De rode steentjes
19-11-2017
23:56
Wij willen alles uit Eindhoven halen !
19-11-2017
23:58
Eindhoven Your Home Your Designs
19-11-2017
23:59

CityChallenge Eindhoven | Prijsuitreiking

14 december 2017

Juryrapport en winnende concepten Boeiende Binnenstad!

14 december 2017


 

‘Tijdloos Eindhoven’ wint CityChallenge Boeiende Binnenstad

14 december 2017

Tijdloze bogen die de binnenstad op een slimme manier groener en sfeervoller maken. Met dit idee won Eindhovenaar Daan van der Linden (32) de CityChallenge van de Boeiende Binnenstad.  Jakob Wedemeijer (wethouder Binnenstad) overhandigde hem op 13 december tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Stadhuis een cheque van € 2.500,-. “Het idee heeft de kracht om verbinding te vinden met alle relevante thema’s van onze binnenstadsvisie”, vatte de wethouder de jurywaardering samen.

 

In het project Boeiende Binnenstad werkt de gemeente de komende tijd samen met allerlei betrokkenen aan een herinrichtingsplan. De gemeente schreef half oktober een CityChallenge uit en riep iedereen op een antwoord te geven op de vraag: wat zijn jouw ideeën voor een boeiende Eindhovense binnenstad? Dat leverde maar liefst 215 inzendingen op. Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van het projectteam, beoordeelde alle ideeën en verdeelde vijf prijzen.

 

Tijdloze bogen

Daan van der Linden (creatief concept manager) introduceert de boogvorm als tijdloze drager voor het creëren van meer groen en sfeer in de binnenstad. ‘Boogjes prikkelen de nieuwsgierigheid en geven je steeds weer het gevoel dat je een nieuw deel van de stad nadert’, zo is te lezen in zijn uitgebreide inzending. De jury waardeerde zijn originele aanpak met een eerste prijs.

 

Overige prijzen

De tweede prijs ging naar Erik Vos en Peter van Beelen voor hun idee om met de 20.000 m2 rode steentjes die vrijkomen een dome (koepel) te bouwen, met ruimte voor ontmoeting, beleving en vermaak. Ward Kromhout, Roy van Gool en Sophie Peters wonnen met ‘Expeditie Eindhoven’ de derde prijs. Met de inzet van licht, groen en kunst willen zij verborgen en verwaarloosde plekken laten opleven. Verder reikte de jury twee jongerenprijzen uit. Mika van den Biggelaar en Jarod van den Heuvel ontvingen deze voor hun inzending ‘Een binnenstad vol ideeën’. Voor hun ideeën om de binnenstad ook voor kinderen leuker te maken, kregen Jippe en zijn zusje Suze van den Heuvel een cheque van € 250,-.

 

Ontwerpopgave

“We zijn ontzettend blij met alle ideeën. De energie spat van de inzendingen af. We bedanken alle 215 inzenders voor hun bijdragen. Aan het projectteam de mooie uitdaging om te bekijken hoe we de opbrengsten kunnen gaan verbinden met de ontwerpopgave voor onze binnenstad”, aldus wethouder Wedemeijer. De winnende ideeën zijn de komende weken nog te bekijken in het Stadskantoor en op eindhoven.nl/boeiendebinnenstad.

 

Prijsuitreiking beste ideeën Boeiende Binnenstad!

04 december 2017

 

CityChallenge Eindhoven | Deelnemers aan het woord

07 november 2017

CityChallenge Eindhoven | Boeiende binnenstad

30 oktober 2017

Kick-off CityChallenge Eindhoven

17 oktober 2017

 

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 19 november 2017
Status: Uitslag bekend
Prijzen(geld): € 5.000,-

Ontvang updates

Share challenge

33 shares

Challenge video

Volg ons op facebook

Volg ons op Twitter

Challenges

Bekijk meer

Mis nooit een Challenge en schrijf je direct in