Idee Roosendaal leidt tot grootste bike park van Europa! 

12 juni 2018

In 2016 schreef Gemeente Roosendaal een challenge uit. De voormalige atletiekbaan Redband Sportpark had een nieuwe bestemming nodig en de gemeente was hard op zoek naar goede ideeën. ‘WielerExperience Roosendaal’, een concept van wielervereniging ‘De Kaaimannen’ kwam als winnaar uit de bus. Een park voor iedereen, voor jong en oud. Een circuit waar je kan fietsen, skaten, mountainbiken, skeeleren of BMX-en. 

In maart dit jaar werd de wielerbaan geopend door een aantal grote namen uit de wielerwereld, zoals Leontien van Moorsel. 
 

        

 

De winnaars van de challenge, De Kaaimannen, zijn nauw betrokken geweest bij de realisatie van de WielerExperience. In wielersfeer werkten zij het idee en ontwerp verder uit samen met de gemeente en Velosolutions.

Het terrein bestaat uit drie onderdelen. Een geasfalteerde wielerbaan van bijna een kilometer, met daarin opgenomen een kasseienstrook van 200 meter, een mountainbiketrail met verschillende uitdagende onderdelen én een pumptrack. De laatste is door en door getest door professionals en vervolgens bijgeschaafd. Van heinde en verre komen mensen voor de pumptrack. Met een afmeting van 3500 vierkante meter is deze baan de grootste ter wereld. Op dit circuit kun je fietsen, skeeleren of BMX-en. Er ontstaan ook groepjes, een community van jongeren en ouderen die vanuit de wielersport met elkaar verbonden worden. 

 


De WielerExperience krijgt veel media aandacht, met name de pumptrack. Het park is openbaar en de toegang is gratis. Iedereen kan hier fietsen, skaten of steppen. 
 

Lees meer over de WielerExperience

Naar de challenge

 

 

 

 

 

 

Search

Volg ons op facebook

Volg ons op Twitter

Mis nooit een Challenge en schrijf je direct in