CityChallenge Etten-Leur: "Maar liefst 157 ideeën!"

03 april 2018

Gemeente Etten-Leur schreef een CityChallenge bij ons uit op zoek naar vernieuwende, het liefst duurzame, ideeën om buurtbewoners elkaar vaker te laten ontmoeten. De uitslag van de challenge is nu bekend.  Annelieke Selbach van Gemeente Etten-Leur gaat in op de winnende inzendingen: 
 

"Op 28 maart vond de prijsuitreiking van CityChallenge plaats in Het Turfschip. Samen met Gemeente Etten-Leur en studenten van de opleiding Social Work, aan de Hogeschool Avans in Breda, zochten wij naar vernieuwende ideeën en initiatieven.


Doel van CityChallenge 
De inzendingen dienen een bijdrage te leveren aan meer ontmoetingen tussen buurtbewoners, het liefst op een duurzame manier. Enthousiaste reacties volgden: er werden 157 ideeën en initiatieven voor Etten-Leur verzameld!
 

 


 


Prijsuitreiking 
De jury bestond uit Annelieke Selbach (Gemeente Etten-Leur), de Wethouder, Jos Muijs (Woonstichting Etten-Leur), Sanne Bijlsma (docent Avans), Roza Looijaard, Nadia Dahmani, Marielou van Driel en Kira de Kock (studenten Avans). Zij selecteerden een top 10 en maakten de winnende top vijf bekend. De prijzen werden uitgereikt door Rob van Son, onze Manager vestiging Etten-Leur, Verhuur en Makelaardij & VVE. Het winnende idee is ‘entree entree’. Het publiek koos ook een winnaar en dat werd Team Uniek. Gefeliciteerd! Het totale prijzengeld is € 2.500,- en wordt verdeeld onder de top vijf, die er als volgt uitziet: 

 

1. entree entree van Barbara Callewaert en Geertrui Coppens
Studenten Journalistiek verzamelen verhalen over liefde en verlangen door bewoners in een buurt te interviewen. De verzamelde verhalen worden verspreid in bijvoorbeeld een bibliotheek of buurthuis. Er worden kunstenaars aan gekoppeld die citaten uit de verhalen op de stoep plaatsen. Die citaten zeggen van buiten iets over wat zich binnen de woningen afspeelt, waardoor er een poëziestuk gevormd wordt. Bewoners hebben daardoor een aanleiding om met elkaar het gesprek aan te gaan.  

 

2. Kinderdromen van Ruben Spelier
Kinderen dromen over hun favoriete activiteiten en tekenen dit, aangevuld met uitleg over de dromen. Vervolgens worden ze uitgevoerd.

 

3. Oderkerkpark van Lise Mijzen
Hierbij wordt Oderkerkpark levendiger en leuker gemaakt voor jongeren door bijvoorbeeld het plaatsen van een kiosk, theehuis, kunst en exposities.

 

4. Human Library van Yvonne Rouwhorst
De 'menselijke bibliotheek' verbind bewoners die anders niet zo snel met elkaar in contact zouden komen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het lezen van boeken, waarna ze met elkaar in gesprek raken. 

 

5. Team Uniek van Ilse Verwijmeren en Melanie Janssens
Mensen met een verstandelijke beperking krijgen een zinvolle dagbesteding door ze bij de samenleving te betrekken. Ze zijn hierbij zichtbaar bezig met nuttige werkzaamheden en maken hierdoor een belangrijk verschil. 

 

€22.500,- realisatiebudget
Naast het prijzengeld is er ook nog een realisatiebudget van maar liefst €22.500,- voor het opzetten/realiseren van een pilot. Daarnaast is er ondersteuning van de leergemeenschap van studenten van Avans Hogeschool die tot en met juli 2018 meehelpen om projecten van de grond te krijgen."

Naar de challenge

Search

Volg ons op facebook

Volg ons op Twitter

Mis nooit een Challenge en schrijf je direct in