Talisa Ong wint €25.000 om haar idee te realiseren!

01 februari 2017

‘Wat kunnen we samen doen om (grote) schulden bij inwoners te voorkomen?’ Dat was de vraag van de eerste Bredase City Challenge. Acht kandidaten met de beste ideeën presenteerden op 31 januari hun plan van aanpak in Podium Bloos in Breda. Het initiatief 'Een held met geld?!' van Talisa Ong is door de jury als winnaar benoemd.

 

Het plan richt zich op een jaar lang met activiteiten in buurten en wijken bezig te zijn, en zo samen op een toegankelijke manier met het voorkomen van schulden bezig te zijn. De jury is van mening: “‘Een held met geld?!' heeft in zich dat ook de andere ideeën kunnen aanhaken. Dit kan iedereen bereiken."  Er is een bedrag van maximaal €25.000,- beschikbaar om het idee van Talisa te realiseren.

 

79 inzendingen, 8 presentaties

De challenge bestond uit twee rondes. In de eerste ronde hebben maar liefst 79 deelnemers hun idee ingediend. Uit deze inzendingen heeft de jury de tien beste ideeën gekozen.


In de tweede ronde kregen deze kandidaten de kans om hun idee en uitvoeringsplan te presenteren aan de jury en het publiek. De jury beoordeelde de plannen op criteria als: ‘realiseerbaar binnen budget’ en ‘in 2017’.  Acht kandidaten namen vervolgens deel aan de tweede ronde.

 

Uit deze acht deelnemers werd door een vakjury een winnaar gekozen. Talisa Ong, van harte gefeliciteerd!

 

Talisa zal samen met de betrokken partijen vanuit Zorg voor Elkaar Breda afspraken maken over de uitvoering van haar idee.

 

 

 

 

Onder de overige inzendingen zitten ook waardevolle ideeën. In de komende periode gaan verschillende partijen in de stad in gesprek over deze ideeën om te bekijken waar aansluiting met bijvoorbeeld bestaande initiatieven mogelijk is.

 

2e Challenge

Medio maart start de volgende Bredase challenge. Het thema is gericht op het wegnemen van belemmeringen die sporters met een beperking met regelmaat ervaren.

Search

Volg ons op facebook

Volg ons op Twitter

Mis nooit een Challenge en schrijf je direct in