Winnend concept ‘Sportsurprise’ krijgt vervolg!

12 december 2016

Op de CityChallenge van gemeente Zaanstad: “Hoe kunnen we de sportparticipatie onder jongeren verhogen?” bedacht Myrthe van Kesteren het concept Sportsurprise. Sportsurprise brengt jongeren op een verrassende manier in beweging door scholen en sportverenigingen met elkaar te verbinden. In de gymlessen op school worden jongeren elke week verrast met een nieuwe sport, gegeven door een sportvereniging.
 

 


Bekijk het hele concept


 

Met grote interesse is door verschillende partijen gekeken hoe dit concept in de praktijk geïmplementeerd kon worden. Frank Jonkman van de gemeente Zaanstad: “De Sportsurprise gaat een onderdeel worden van een programma met vakantie-activiteiten, gericht op kinderen van ouders met minder financiële middelen. De kenmerken van Sportsurprise: 1) plezier in sport, 2) geen prestatiedruk, 3) een verrassend sportaanbod en 4) de koppeling naar het aanbod van sportverenigingen past hier goed bij.
 

Zodra er meer bekend is over de verdere uitwerking van dit concept of één van de andere winnende  concepten, laten we het weten!” 

Search

Volg ons op facebook

Volg ons op Twitter

Mis nooit een Challenge en schrijf je direct in