[Video] ‘Tijdloos Eindhoven’ wint CityChallenge Boeiende Binnenstad

18 december 2017

Tijdloze bogen die de binnenstad op een slimme manier groener en sfeervoller maken. Met dit idee won Eindhovenaar Daan van der Linden (32) de CityChallenge van de Boeiende Binnenstad.  Jakob Wedemeijer (wethouder Binnenstad) overhandigde hem op 13 december tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Stadhuis een cheque van € 2.500,-. “Het idee heeft de kracht om verbinding te vinden met alle relevante thema’s van onze binnenstadsvisie”, vatte de wethouder de jurywaardering samen.
 

In het project Boeiende Binnenstad werkt de gemeente de komende tijd samen met allerlei betrokkenen aan een herinrichtingsplan. De gemeente schreef half oktober een CityChallenge uit en riep iedereen op een antwoord te geven op de vraag: wat zijn jouw ideeën voor een boeiende Eindhovense binnenstad? Dat leverde maar liefst 215 inzendingen op. Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van het projectteam, beoordeelde alle ideeën en verdeelde vijf prijzen.
 

Tijdloze bogen

Daan van der Linden (creatief concept manager) introduceert de boogvorm als tijdloze drager voor het creëren van meer groen en sfeer in de binnenstad. ‘Boogjes prikkelen de nieuwsgierigheid en geven je steeds weer het gevoel dat je een nieuw deel van de stad nadert’, zo is te lezen in zijn uitgebreide inzending. De jury waardeerde zijn originele aanpak met een eerste prijs.


Overige prijzen

De tweede prijs ging naar Erik Vos en Peter van Beelen voor hun idee om met de 20.000 m2 rode steentjes die vrijkomen een dome (koepel) te bouwen, met ruimte voor ontmoeting, beleving en vermaak. Ward Kromhout, Roy van Gool en Sophie Peters wonnen met ‘Expeditie Eindhoven’ de derde prijs. Met de inzet van licht, groen en kunst willen zij verborgen en verwaarloosde plekken laten opleven. Verder reikte de jury twee jongerenprijzen uit. Mika van den Biggelaar en Jarod van den Heuvel ontvingen deze voor hun inzending ‘Een binnenstad vol ideeën’. Voor hun ideeën om de binnenstad ook voor kinderen leuker te maken, kregen Jippe en zijn zusje Suze van den Heuvel een cheque van € 250,-.

 

 


Video prijsuitreikingOntwerpopgave

“We zijn ontzettend blij met alle ideeën. De energie spat van de inzendingen af. We bedanken alle 215 inzenders voor hun bijdragen. Aan het projectteam de mooie uitdaging om te bekijken hoe we de opbrengsten kunnen gaan verbinden met de ontwerpopgave voor onze binnenstad”, aldus wethouder Wedemeijer. De winnende ideeën zijn de komende weken nog te bekijken in het Stadskantoor en op eindhoven.nl/boeiendebinnenstad.


Bekijk de challenge
Bekijk de winnende concepten

 

 

 

Search

Volg ons op facebook

Volg ons op Twitter

Mis nooit een Challenge en schrijf je direct in