Finaleavond Breda: Stem op jouw favoriete vervoersconcept voor sporters met een beperking!

13 september 2017

Sport is gezond, zowel voor lichaam als geest. Daarnaast is sporten ook goed voor je sociale netwerk, wat je weer allerlei indirecte voordelen oplevert, zoals nieuwe vriendschappen en een extra netwerk waar je op kunt terugvallen als het even tegen zit.

 

Juist ook voor mensen met een beperking is sporten erg belangrijk. Vaak is deze doelgroep erg gemotiveerd om te gaan sporten. Maar in de praktijk blijkt het vervoer van en naar de sportaccommodatie een grote drempel te zijn om te gaan sporten.

 

De gemeente Breda wil daarom investeren in een vernieuwend vervoerconcept voor sporters met een beperking en schreef de volgende challenge uit: 'Bedenk een vernieuwend vervoerconcept voor sporters met een beperking en hun materialen'.

 

41 inzendingen kwamen binnen en daar is de gemeente heel blij mee! De inzendingen zijn beoordeeld door een Bredase jury, bestaande uit ervaringsdeskundigen en adviseurs op het gebied van sport, vervoer, toegankelijkheid en innovaties. Uit alle inzendingen heeft de jury de beste 5 gekozen die op de finaleavond hun idee mogen pitchen en naast het prijzengeld kans maken op (een deel van het) €10.000,- uitvoeringsbudget.

  

De 5 finalisten zijn (in willekeurige volgorde):

 

  • Mandy Kwakernaak met het concept ‘Roll model
  • Jonas van Stam met het concept ‘Sporters United
  • Pascal Boeke met het concept ‘Happy Helpers
  • Snezana Nedeski met het concept ‘Bredanaren voor Breda zonder beperking bus
  • Esmee Cruson met het concept ‘Deeltaxi App

 

Op maandag 25 september pitchen de genomineerden hun innovatieve vervoerconcept. Na de pitch krijgt het publiek de tijd om vragen te stellen aan de deelnemers en de mogelijkheid om op één van de inzendingen te stemmen. Samen met het publiek bepaalt de gemeente vervolgens welke deelnemer/deelnemers de kans krijgt/krijgen om een business-case uit te werken. Vind jij het leuk om ook deel uit te maken van het publiek en je stem uit te brengen, geef je dan op via onderstaand mailadres. 

 

De bijeenkomst vindt plaats op het stadskantoor van de gemeente Breda, Claudius Prinsenlaan 10, 4811 DJ te Breda. Het stadskantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. In de directe omgeving kun je betaald parkeren. De bijeenkomst start om 19.30 en eindigt om 21.30. Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een hapje en drankje. Meld je voor 22 september aan via m.eland@breda.nl.

 

Graag tot 25 september!

 

Naar de challenge

Search

Volg ons op facebook

Volg ons op Twitter

Mis nooit een Challenge en schrijf je direct in