Bedenk een concept om de uitgaven aan het onderhoud van de openbare ruimte te verminderen.

De gemeente Lelystad heeft te maken met een uitdaging van formaat. De gemeente maakt veel kosten voor het onderhoud van de openbare ruimte. Dat de kosten voor het onderhoud hoog zijn, komt vooral door de structuur van de stad. Vergeleken met andere steden is Lelystad erg ruim van opzet. Lelystad heeft veel meer openbare ruimte in beheer dan andere steden. Het gaat dan om parken, plantsoenen en brede groenstroken langs de wegen en ook om de ruime stadshoofdwegen, de zogenaamde “dreven”, straten en pleinen. 
 

Lelystad behoort samen met Heerlen en Emmen tot de drie groenste steden van Nederland, zo blijkt uit recent onderzoek door de Universiteit van Wageningen. De hoeveelheid openbare ruimte per woning is in Lelystad ruim vijf keer groter dan bijvoorbeeld in het dicht bebouwde Haarlem. Dat is prachtig en kenmerkend voor Lelystad, maar relatief duur in onderhoud.
 
 

The challenge
Lelystad is op zoek naar ideeën waardoor we het onderhoud makkelijker kunnen financieren. Dit kan gaan om ideeën waardoor we het onderhoud goedkoper kunnen uitvoeren of juist ideeën waardoor we extra inkomsten kunnen genereren met de bestaande openbare ruimte.
 

 

Prijzen:
1ste prijs: €1000,-
2de prijs: €350,- 
3de prijs: €200,-
Extra prijzen: 3x Lelypas t.w.v. €150,- voor de 3 beste inzendingen uit Lelystad

 

Belangrijk:

- Lees de briefing zorgvuldig door voordat je start met het uitwerken van je concept

- Lees hier 10 tips voor het schrijven van een winnend concept

- Meerdere inzendingen per deelnemer/team toegestaan

- Deelname staat open voor iedereen

 

 

Log in of maak een account aan om je vraag te stellen.
Er zijn nog geen concepten ingezonden

Terugblik prijsuitreiking

25 februari 2016

De City Challenge Lelystad heeft inspirerende en besparende ideeën opgeleverd voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in Lelystad. Tijdens de prijsuitreiking op 20 mei heeft wethouder John van den Heuvel de winnaars in het zonnetje gezet. De gemeente gaat de ingezonden ideeën verder uitwerken en betrekken bij de uitvoering van het beheer en onderhoud van de openbare ruimte.

 

We ontvingen naast de prijswinnaars vele originele inzendingen: stuk voor stuk geweldige ideeën waar we geïnspireerd door raken! Bedankt daarvoor. Alle deelnemers hebben feedback gekregen op hun concept.

 

Winnaars CityChallenge Lelystad bekend..!

25 februari 2016

De winnaars van de City Challenge Lelystad zijn bekend. We ontvingen diverse en originele inzendingen: stuk voor stuk geweldige ideeën waar we geïnspireerd door raken! Bedankt daarvoor.

 

De winnaars worden per mail uitgenodigd voor de prijsuitreiking in Lelystad en nog niet bekend gemaakt op Online Challenges... zodat het voor de pers ook nog even spannend blijft. Na de prijsuitreiking ontvangen alle deelnemers feedback op de ingestuurde concepten.

 

Deadline in zicht en jury bekend

25 februari 2016

De deadline is in zicht; 29 maart om middernacht sluit de Challenge. Je hebt dus nog even om jouw idee in te sturen. Grijp die kans!

 

Om de beste ideeën uit alle inzendingen te kiezen én onder de aandacht te brengen is er een jury aangesteld. Wethouder John van den Heuvel, het afdelingshoofd beheer openbare ruimte Anton Maris en bestuursadviseur Leefmilieu en Duurzaamheid Jeroen Kruk kijken erg uit naar alle enthousiaste inzendingen.

Inspiratie voor de Challenge

25 februari 2016

De kop is eraf. De eerste inzendingen voor onze openbare ruimte Challenge in Lelystad zijn binnen. Daar zijn we heel blij mee! Wil jij je ook met ons werk ‘bemoeien’? Deel dan jouw idee door met de Challenge mee te doen.

 

Lelystad is op zoek naar ideeën waardoor we het onderhoud makkelijker kunnen bekostigen. Dit kan gaan om ideeën waardoor we het onderhoud goedkoper kunnen uitvoeren of juist ideeën waardoor we extra inkomsten kunnen genereren met de bestaande openbare ruimte. 

 

Wil je meer weten van Lelystad? Bekijk dan dit filmpje over de bijzondere natuur in Lelystad.

Nieuwe denkrichtingen ontwikkeld tijdens de expertmeetings

25 februari 2016

Voordat deze City Challenge van start is gegaan, zijn er twee ‘Expertmeetings’ georganiseerd. Tijdens deze expertmeetings hebben een twintigtal experts en creatievelingen hun input gegeven op de vraag hoe het onderhoud van de openbare ruimte goedkoper kan plaatsvinden of hoe er extra inkomsten gegenereerd kunnen worden.

 

De uitkomsten hebben geleid tot nieuwe denkrichtingen zoals;

  • andere financieringsvormen
  • nieuwe organisatievormen
  • technische innovaties
  • nieuwe vormen van gebruik zoals productie van energie, voedsel en grondstoffen.

 

Om nog meer en verder uitgewerkte ideeën te krijgen worden jullie uitgedaagd mee te doen aan deze City Challenge.

 

Hieronder een aantal ideeën die tijdens de expertmeetings zijn genoemd: 

 

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 30 maart 2015
Status: Uitslag bekend
Prijzen(geld): € 1.550,-

Ontvang updates

Share challenge

32 shares

Volg ons op facebook

Volg ons op Twitter

Challenges

Bekijk meer

Mis nooit een Challenge en schrijf je direct in