Den Haag daagt studenten, startups en organisaties uit om vernieuwende ideeën te bedenken rond maatschappelijke vraagstukken! | CityChallenges.nl: Wisdom of Citizens!

Met de challenge Haagse Vernieuwers daagt de gemeente Den Haag organisaties uit om vernieuwende ideeën te presenteren rond maatschappelijke vraagstukken. Concepten die verschillende disciplines en sectoren verbinden, hebben de voorkeur. De beste ideeën maken kans op een geldprijs van 5.000 tot 30.000 euro.
 

De wereld wordt complexer en maatschappelijke vraagstukken steeds internationaler. Tegelijkertijd hebben onderwerpen als veiligheid, energie, klimaat en voedsel impact op het leven van stadsbewoners.

 

Gezocht: vernieuwende ideeën
In Den Haag wil de gemeente met het programma ‘Impact Economy’ vernieuwers verbinden met het bedrijfsleven, kennisinstellingen en internationale instellingen om gezamenlijk dergelijke internationale maatschappelijke vraagstukken op te lossen. En zo te komen tot vernieuwende concepten. Om deze concepten verder te helpen, schrijft de gemeente een challenge uit.

 

Voor wie?
Startups, bedrijven en organisaties die samenwerken met een Haagse partner. Ook stichtingen en stichtingen in oprichting mogen meedoen. De uiteindelijke aanvrager dient een rechtspersoon te zijn. Ook studenten zijn van harte uitgenodigd deel te nemen, zij kunnen meedingen naar de studentenprijs.


Doe mee!
Meer informatie of deelnemen aan deze challenge via de website van gemeente Den HaagPrijzen:
De challenge is opgesplitst in 2 fasen. In de eerste fase worden de genomineerden, maximaal 6 organisaties/ startups/ bedrijven en 3 studenten, bekend die hun ideeën uit gaan uitwerken. In de tweede fase wordt bekend welke 4 Haagse Vernieuwers onder wie 1 student, een geldprijs winnen en daarmee hun plannen gaan uitvoeren.
 

 • De genomineerden winnen 2 workshops, een videoclip en de gecreëerde media-aandacht (totale waarde van € 35.250)
 • Voor de winnaars zijn 3 prijzen tussen € 5.000 (publieksprijs), € 20.000 (2e prijs) en € 30.000 (hoofdprijs) beschikbaar
 • De organisatie of het bedrijf met de meeste stemmen krijgt een prijs van € 5.000
 • Studenten dingen mee naar een prijs van € 10.000
   Good to know:

Om mee te kunnen doen gelden de volgende voorwaarden:


Voor organisaties/bedrijven:

 

 • KvK nummer
 • Uitvoering waar mogelijk in Den Haag
 • Project wordt uitgevoerd met minimaal 1 bedrijf, kennisinstelling of (NGO/VN-) organisatie gevestigd in Den Haag. 

 

Voor studenten:

 

 • Bewijs van inschrijving onderwijsinstelling
 • Uitvoering waar mogelijk in Den Haag
 • Project wordt uitgevoerd met minimaal 1 bedrijf, kennisinstelling of organisatie gevestigd in Den Haag. ​


Op http://www.denhaag.nl/home/bedrijven-en-instellingen/to/Challenge-Haagse-Vernieuwers-2017.htm​ is alle informatie te vinden over de beoordeling, puntentelling en planning. 

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 07 november 2016
Status: Uitslag bekend
Prijzen(geld): € 65.000,-

Share challenge

36 shares

Challenges

Bekijk meer

Mis nooit een Challenge en schrijf je direct in